Geef me je hand, geef mij ze allebei.
Ik zal je proberen te leiden in dat klasje van mij...
Je bent welkom, je mag er zijn.
Iedereen is zichzelf en dat is fijn!!

vrijdag 24 september 2010

Fruit!

Deze week hebben we wat verder gewerkt rond fruit! Maandag hebben we sinaasappels gestempeld met grote proppen papier!! Wat vonden we dat leuk! Ze konden veel kracht geven om een grote sinaasappel te maken. Dinsdag wreven we met de handen in de verf om zo een leuke afdruk te kunnen maken op de peer, de appel of de banaan! Eerst deden we het heel voorzichtig met onze vingers maar al gauw waren alle handjes volledig in verf!


Woensdag trokken we onze koksmuts terug aan en maakten we heerlijke appelmoes! "Een gezond snoepje" legden de kleuters uit. Juf schilde de appels en de kleuters sneden ze in stukjes. Als echte koks mochten ze elk om beurt in de pot roeren. En daarna... smullen maar!!
    
Bekijk maar eens de video van het smullen van de appelmoes!!
   
Donderdag speelden we het winkelspel. De kleuters kregen een opdrachtkaart en stapten hiermee naar de winkel. Ze vertelde aan de winkelier (een andere kleuter) wat ze nodig hebben. De kleuters deden dit heel flink. In het vrij spel konden ze nog verder spelen in de winkel.

Vrijdag mochten we alweer smullen. Als afsluiter van het thema maakten we appel- of perencakejes. De kleuters hielpen goed bij het scheppen van suiker, bloem en boter. Ook het eiwit konden ze stijf kloppen met de mixer! Als jullie thuis ook eens cakejes willen maken, kunnen jullie dit recept volgen:

Wat hebben jullie nodig? 
200g bloem
150g suiker
4 zakjes vanillesuiker
150g boter
3 eieren
Appels of peren

Bereiding:
Laat de boter smelten op een zacht vuur. 
Klop de eierdooiers wit-schuimig met de suiker. Schenk de gesmolten boter bij en roer goed glad.
Strooi de gezeefde bloem bij en bewerk tot een glad beslag.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes en leg er appel- of perenschijfjes op.
Bak ongeveer 30 tot 35 minuten in het midden van de oven op 150°C.
SMAKELIJK!!
 

Volgende week is het de "week van het spel" en gaan we een hele week spelletjes spelen in en buiten de klas. Als jullie leuke spelletjes hebben die jouw kleuter graag speelt, mag dit meegebracht worden naar de klas. Gelieve wel hun naam er op te zetten. Bedankt!!

1 opmerking:

  1. handen en verf...dat is toch altijd een leuke combinatie hé!bedankt voor het receptje,zal het zeker eens proberen!grtjs Sarah

    BeantwoordenVerwijderen