Geef me je hand, geef mij ze allebei.
Ik zal je proberen te leiden in dat klasje van mij...
Je bent welkom, je mag er zijn.
Iedereen is zichzelf en dat is fijn!!

vrijdag 17 september 2010

Fruit is lekker en... GEZOND!!

Deze week hebben we het fruit eens van dichtbij bekeken. Iedere dag stond er een stuk fruit in de belangstelling. Maandag startten we met de appel.  Zo leerden we dat een appel een steel, een kroontje en een klokhuis heeft. Er wonen daar zelfs kleine pitjes in...
Op dinsdag zijn we naar de boomgaard geweest. Zoveel dikke peren en appels dat we daar gezien hebben. Er hadden zelfs een paar appels bezoek... van een worm!!
Net als in het verhaaltje van Max trok de juf aan de tak zodat de kleuters de appels en peren konden plukken. Maar wat gebeurde er als juf de tak losliet? Hij zwiepte omhoog en appels vielen naar beneden. Xeno had er bijna één op zijn hoofd!
Jules begon zelfs al een appeltje te eten en hij vond het heel lekker!In de klas maakten we een puzzel van de peer en konden de kleuters een witte peer omtoveren in een groene en gele peer!!


Woensdag waren we met 4 kleuters in de klas! Juf had ze omgetoverd in echte koks! Eerst mochten ze het fruit snijden en daarna maakten we er heerlijke fruitbrochettes mee!! Na het kook- en smulwerdeden de kleuters de afwas!! En dat deden ze super goed!!
Donderdag hadden we bezoek van de peuters. De hele dag werkten en speelden ze mee in de klas. We stempelden met de vingers en gaven zo de druifjes kleur. 
Ook sorteerden we het fruit in de goede mand en leerden we spelen met de domino!!


Op vrijdag had Jules een sinaasappel in zijn boekentas. We mochten proeven en ook aan de sinaasappel duwen! Zoveel sap dat er uit de sinaasappel kwam...

Volgende week werken we nog wat verder rond fruit. Mag ik dan ook vragen om iedere dag een lekker stukje fruit mee te brengen? Zo kunnen we de verschillende soorten fruit verder vergelijken en eigenschappen ontdekken! Bedankt!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten