Geef me je hand, geef mij ze allebei.
Ik zal je proberen te leiden in dat klasje van mij...
Je bent welkom, je mag er zijn.
Iedereen is zichzelf en dat is fijn!!

maandag 23 mei 2011

Onder water!!

Deze week keken we even diep in de zee en zagen daar een klein wit visje. Dat visje was heel blij want haar mama kwam haar halen. Ze zei dag tegen al haar vriendjes. Dag krab achter de rots, dag kikker op de steen, dag zeepaardje onder het blad,... Zo leerden we ook de voorzetsels. 
We vulden een vis op met blokken.
We mochten eendjes vissen in de experimenteertafel. We moesten goed mikken om de haak in de lus te krijgen! Sommige kleuters konden dit al héél goed!!
We plakten onze kwal vol met snippers die we zelf knipten!
 En schilderden onze impressies op groot papier. Er waren kleuters die kleine visjes schilderden, anderen een grote dolfijn en een aantal kleuters schilderden de mooie bloemen uit de zee!!
 We maakten puzzels van visjes en kleurden de vriendjes van klein wit visje!!
 
We telden met de visjes. In iedere viskom moesten evenveel visjes liggen. We kunnen al goed tellen tot 1, 2, 3... 4!
 
We speelden in het kringetje: ' Wat is er weg?' Hierbij moesten de kleuters raden welk zeediertje weg was uit de rij! In het hoekenwerk waren er een aantal kleuters die het spelletje naspeelden!
 We leerden ook het liedje van 4 kleine visjes! Luister maar naar de kapoenen die het in het hoekenwerk zongen en speelden!Deze week hadden we ook boerderijdienst en mochten we de geiten, kippen en konijnen gaan verzorgen. We gaven ze eten, haalden de eieren uit het hok en zorgden voor vers water!!

We mochten deze week ook een nieuwe kleuter welkom heten in de klas!! Welkom Roqaya!!


Volgende week gaan we de sportieve toer op en gaan we een heel week sporten en bewegen tijdens de bewegingsweek!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten