Geef me je hand, geef mij ze allebei.
Ik zal je proberen te leiden in dat klasje van mij...
Je bent welkom, je mag er zijn.
Iedereen is zichzelf en dat is fijn!!

zaterdag 14 mei 2011

Bloemen!

Na de paasvakantie zijn we gestart met het thema bloemen! 


Juf vertelde het verhaal van Roza. Dit gaat over een meisje die heel graag met haar vriendjes in de tuin werkt. Haar droom is om een grote zonnebloem te hebben. Dus probeert ze een zaadje te planten maar telkens gebeurt er iets waardoor het zaadje niet kan groeien. Tot op een zekere dag het zaadje toch begint te groeien en het plantje uitgroeit tot een reuze zonnebloem. 


Na het verhaal bekeken we eens de echte zonnebloemen van Roza en mochten die daarna schilderen.
We experimenteerden met klei om een mooie bloemenvaas te maken voor mama!
 We leerden ook zelf lekkere tuinkers te zaaien volgens een stappenplan! De kleuters vonden dit een boeiende activiteit en gingen iedere dag kijken naar hun potje of de plantjes al gegroeid waren...
 
We mochten voor één keer met stift kleuren. We kleurden mooie zonnebloemen, tulpen, sneeuwklokjes en narcissen om in het vaasje voor mama te steken!
 Jules kreeg ook zaadjes van zijn buurman. Hij moest ze planten in de tuin en goed verzorgen. De buurman zei zelfs dat hij er tegen moest praten dat ze zo sneller zullen groeien...
Jules had nog een paar zonnebloemzaadjes over en hij heeft ze meegebracht naar de klas. Wij hebben ze geplant in potjes en nu wachten we af... Hoe groot zouden de bloemen worden??
 
De zaadjes groeien snel!! Kijk maar!!
1 opmerking:

 1. van waar heb je dat stappenplan gehaald?
  zou je dat kunnen inscannen en doorsturen?

  met vriendelijke groeten
  Toekomstige kleuterjuf
  Sofie

  BeantwoordenVerwijderen