Geef me je hand, geef mij ze allebei.
Ik zal je proberen te leiden in dat klasje van mij...
Je bent welkom, je mag er zijn.
Iedereen is zichzelf en dat is fijn!!

maandag 29 november 2010

Dag Sinterklaas en zwarte Pieterbaas!!Nog 4 keer slapen en dan is het zover... Sinterklaas en zwarte piet komen naar onze school!!
Vorige week zijn we gestart met de voorbereidingen in de klas!
Jules vertelde in de kring dat hij een zwarte jongen met gekke kleren en krullen in zijn haar gezien had. Die zei dat hij cadeautjes moest uitdelen en daarvoor op de daken moest lopen. Er was één probeem, hij wist niet hoe hij moest oefenen!! Samen met de kleuters stelden we voor aan Jules om die zwarte jongen te helpen. Wij wisten wel hoe hij kon oefenen. Met een touw natuurlijk! Een aantal kleuters toonden dit voor! 
De rest van de week was Jules bij Sinterklaas en zwarte piet om mee te helpen met oefenen.
Op donderdag kregen we een brief van Jules waarin stond dat het heel leuk was bij Sint en Piet. 
Zwarte piet kon al heel goed op het dak stappen!!

We begonnen onze klas te versieren met vlaggen en een grote zak! Ook maakten de kleuters een kleurrijke pietenmuts met playmaïs en kleurden we een Sint of een piet.
In het poppenhuis verkleedden de kleuters zich in sint en piet. Er kon ook gespeeld worden in het huis van de Sint. Je merkt aan hun spel dat de kleuters er véél zin in hebben!!


We leerden met waterverf werken! Wat ging dit goed!! De kleuters schilderden een mooie tekening van Sint of piet!! Ook maakten we een werkje. De kleuters zochten het juiste speelgoed bij elkaar!!


Vrijdag leerden we met de dopjes mandjes en emmers vullen want dit moeten de zwarte pieten ook goed kunnen. De dopjes waren even omgetoverd in koekjes en snoepjes!!

Deze week werken we nog verder rond Sint en Piet! We zijn al benieuwd naar de thuiskomst van Jules! Hij zal veel te vertellen hebben!!

Op maandag mochten we zelfs feestvieren! Nastia werd 3 jaar! Gelukkige verjaardag Nastia!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten