Geef me je hand, geef mij ze allebei.
Ik zal je proberen te leiden in dat klasje van mij...
Je bent welkom, je mag er zijn.
Iedereen is zichzelf en dat is fijn!!

zaterdag 9 oktober 2010

De kleuren leren met Jules!

Deze week leerden we samen met Jules de kleuren. Iedere dag stond een kleurtje centraal. Het was leuk om zien dat iedere kleuter ook gekleed was in de kleur van de dag. Samen hebben we heel wat ontdekt over kleuren. Zo hebben we gezien dat je een nieuwe kleur krijgt door 2 kleuren te mengen of wat er gebeurt met water als je er een gekleurd stuk zijdepapier in legt...
Ook hebben we een nieuwe meester in onze klas. Meester Wesley is stagiair kinderverzorger en komt 3 weken in onze klas bijleren, activiteiten geven en helpen met de juf en de kleuters.
Zo mochten we dinsdag met zijn vriendje 'Octaaf' sporen trekken door de verf.
Ook maakten we iedere dag een klein werkje om in ons kleurenboek te plakken: Op maandag stempelden we met oorstokjes een blauwe broek, op dinsdag plakten we gele pluimen of froezelpapier op een eend, op woensdag plakten we groene snippers op een peer, op donderdag schilderden we een ballon rood en op vrijdag kleurden we de schilder in verschillende kleuren.
Het kleurenboekje krijgen jullie volgende week mee. (Het is nog niet afgewerkt doordat juf ziek gevallen is) Zo kunnen jullie thuis ook oefenen tot jullie de kleuren goed kennen.

Ook speelden we 2 kleurenspelletjes. We maakten een reuzekleurenslang met de kleurendomino en we gooiden met de dobbelsteen om de kleertjes van mama en papa terug aan te doen.
Woensdag was het een klein beetje feest. De mama's en papa's werden uitgenodigd voor de opening van ons nieuwe dommelhoekje. Als we moe zijn, kunnen we nu rustig slapen in een gezellig hoekje.

Nu zit het thema er op en kunnen we zelf verder oefenen thuis of in de klas!!

Volgende week werken we rond het thema 'kabouters en paddestoelen'. Als jullie ergens een paddestoel of een kabouter vinden, mogen jullie dit voor één keer mee nemen naar de klas. Zo kunnen we dit eens van dichtbij bekijken. Maar pas op als je een paddestoel plukt, die kunnen heel giftig zijn, dus zeker nadien de handjes wassen!!

Tot maandag!!
Dikke zoen,
juf Ruth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten